Belastingpost digitaal

Het nieuwe jaar komt er aan en de gegevens moeten dan weer verzameld worden om de belastingaangifte voor 2015 te kunnen doen. Via de media heeft allicht gehoord dat de blauwe envelop gaat verdwijnen en dat alle brieven en aanslagen van de belastingdienst naar een digitale brievenbus worden gezet.

  • Om deze brievenbus te kunnen openen heeft u op de eerste plaats een DigiD code nodig. Velen hebben deze al maar mocht u deze nog niet hebben vraag er dan een aan op www.digid.nl. U ontvangt daarna via de post een activeringscode waarmee u de DigiD kunt activeren.

  • Met deze geactiveerde DigiD code kunt u op www.mijnoverheid.nl uw brieven bus activeren en bekijken. In deze brievenbus zullen de brieven die u in het verleden van de belastingdienst en dienst toeslagen via de post kreeg, te zien zijn. Deze berichten en aanslagen kunt u desgewenst ook uit printen.

  • Met de DigiD code kunt u ook inloggen bij het UWV en SVB om de jaaropgave op te vragen en uit te printen omdat u deze nodig heeft voor de belastingaangifte.

Mocht u hierbij hulp nodig hebben neem dan hier contact op. Ik ben u graag van dienst.